Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم گفت: یکی از دلایل رد صلاحیت بخشی از نمایندگان مجلس این بوده که واقعیت‌هایی را که باید در سامانه ثبت اموال و دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران کشور ثبت کنند اعلام نکرده اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، الیاس نادران، نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم در نشست انتخاباتی رودرو با نامزد‌ها که به با دعوت تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های تهران در حسینیه هنر برگزار شد، با بیان اینکه اتفاق مبارکی که در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی افتاده این است که این دوره به دوره مطالبه شفافیت تبدیل شده، افزود: یکی از دلایل رد صلاحیت بخشی از نمایندگان مجلس این بوده که واقعیت‌هایی را که باید در سامانه ثبت اموال و دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران کشور ثبت کنند اعلام نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال بنده با اعلام لیست اموال موافق هستم.

نادران با بیان اینکه مجلس سنجیده و نفهمیده با دولت همراهی می‌کند و اگر مخالفتی هم می‌کند این مخالفت کارشناسی نیست، افزود: مثلا اگر سران یک تصمیمی درست یا غلط در مورد بنزین گرفته اند کمک این نیست که مجلس طرح سه فوریتی بدهد تا طرح متوقف کند. عاقلانه نیست که مجلس هم پیاز را بخورد هم چوب را بخورد و هم پول را بدهد.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم تصریح کرد: باید دولت را مدیریت کرد تا منابع حاصل از طرح مدیریت مصرف سوخت را در مسیر افزایش رفاه عمومی و نه برای جبران کسری بودجه و جیب خودش هزینه کند.

وی با بیان اینکه دولت چه زمانی باور کرده که دشمن جنگ اقتصادی همه جانبه را بر ما تحمیل کرده، گفت: همواره دعوای ما با دولت بر سر این بوده که بودجه را با توجه به شرایط جنگی ببندد و الان نیز باید دولت را وارد این چارچوب کرد، چون شرایط جنگی است.

نادران با اشاره به اینکه دولت تحریم‌های بیرون را بهانه می‌کند و ناکارآمدی‌های داخلی خود را نادیده می‌گیرد، افزود: آثار رفاهی اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت باید مشخص شود و خسارتی هم که به مردم وارد شده باید جبران شود و اگر امکان تعدیل قیمت بنزین سه هزار تومانی وجود داشته باشد حتما باید تعدیل صورت بگیرد، چون با هیچ منطقی سازگاری ندارد.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه هر واحد درصدی از تورم که در اقتصاد ایجاد می‌شود دو درصد به طبقه پایین و نیم درصد به طبقات بالا فشار اقتصادی وارد می‌کند، افزود: باید هزینه‌های عمرانی لایحه بودجه سال ۹۹ واقعی شود، چون در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان انباشت مطالبات مربوط به طرح‌های در کشور وجود دارد با این وجود اگر از امروز هیچ طرح عمرانی را در کشور مصوب نکنیم با بودجه فعلی پروژه‌های در دست اجرا را تا ۲۰ سال دیگر نیز توانیم به پایان برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط جنگی کشور حتما باید بودجه جاری دولت که ناظر به حقوق و مزایا است مورد ملاحظه قرار بگیرد، گفت: دولت باید از محل منابع ارزی اعتباری را اختصاص دهد تا تعلق کشور به صادرات خام و خام فروشی را برای همیشه از بین ببرد.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم افزود: مطابق قانون اساسی مجلس حاکم بر دولت است یعنی مجلس باید برای دولت تعیین مسیر کند و اگر از مسیر منحرف شود با آن برخورد کند، ولی کسی از مجلس فعلی این انتظار را ندارد.

وی با بیان اینکه دولت و سران قوا در رابطه با بنزین تصمیم بدی گرفتند و من از این تصمیم دفاع نمی‌کنم، ولی بیش از آنکه دولت و مجلس در گرفتن این تصمیم مقصر باشند مجلس مقصر است، افزود: مجلس شهامت گرفتن یک تصمیم درست در رابطه با بنزین را نداشت، البته این مسیر قابل اصلاح است و این اصلاح هم نیازمند تدوین یک برنامه جامع است.

نادران اظهارکرد: تدبیر رهبر معظم انقلاب برای ارجاع خیلی از امور به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا متاثر از این بود که مجلس کارکرد درست خود را نداشت و رهبری از مجلس از این جهت که بتواند کمک حال دولت در بحران ها، مواجه با تحریم و تصمیمات نا امید شده بودند و در قصه بنزین هم همین اتفاق افتاد.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب برای اینکه امورات کشور بگذرد اختیاراتی را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا داد افزود: مجلس یازدهم باید این قابلیت را از خود نشان دهد تا رهبری اختیارات سران قوا را به مجلس برگرداند و هر نهادی در قالب چارچوب کارکردی خود کار کند، چون اصلا دلیلی ندارد که به این راحتی اختیارات مجلس را به سران قوا بدهند و از مجلس هم صدایی درنیاید و بگویند چرا ما باید به این راحتی تمکین کنیم تا اختیارات مجلس برود.

وی با بیان اینکه اگر مجلس در جایگاه درست خود قرار بگیرد خیلی می‌تواند به حاکمیت و رهبر معظم انقلاب در تدبیر بهتر امور کمک کند، گفت: تدوین بودجه، تنظیم برنامه ها، استنطاق از دولت، ریل گذاری گذاری برای جریان امور و مدیریت دولت مسائل مهمی هستند که بر دوش مجلس قرار گرفته اند.

نادران با اشاره به اینکه مجلس آسیب‌های مختلفی دارد از جمله اینکه فرآیند انتخابات مجلس دچار آسیب‌های جدی است؛ پس باید این آسیب را اصلاح کنیم، افزود: با توجه به اینکه در ۱۸۳ حوزه انتخابیه انتخابات فردی است یکی از پیشنهاد‌های ما برای رفع آسیب‌های انتخابات، استانی کردن آن بود تا از فردی کردن انتخابات جلوگیری کنیم.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه بنده در هیچ دوره‌ای تعهد و میثاق نامه انتخاباتی امضاء نکرده ام، افزود: اگر اسم من در لیست ۳۰ نفره‌ای قرار بگیرد که سرلیست و دیگر نفرات آن مطابق با ذائقه ام نباشد در آن لیست نمی‌مانم.

وی افزود: بنده اعتقادی به انتخابات فردی ندارم و معتقدم انتخابات باید لیستی باشد تا هم مردم بتوانند تفکیک کنند و هم حزب پیروز مسئولیت اتفاقات را تا آخر دوره مجلس بپذیرد؛ البته مسئله‌ای که وجوددارد این است که کسی در ایران مسئولیت لیست‌ها را نمی‌پذیرد به همین دلیل ممکن است کسی مثل بنده در چند لیست قرار بگیرد.

  نادران با بیان اینکه انتخابات فردی موجب می شود که مردم ندانند که باید به چه جریانی رای بدهند و تکلیف آنها روشن نیست، افزود: کسانی که لیست تنظیم می کنند در صورت ورود لیست آنها به مجلس باید نسبت به اتفاقاتی که در مجلس می افتد پاسخگو باشند اما در حال حاضر این پاسخگویی وجود ندارد؛ مثلا آقای خاتمی که گفت «تکرار می کنم» حاضر نیست که بین مردم بیاید و بگوید من از عملکرد 30 نفری که گفتم به آنها رای بدهید دفاع می کنم یا نمی کنم، اعلام برائت می کنم یا نمی کنم و یا مطالبه من را تامین کردند یا نکردند. 

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با تاکید بر اینکه بنده هیچ تعلقی به هیچ کدام از جریانات سیاسی ندارم گفت: همه مدل آدمی در لیست شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی وجود دارند با این وجود بنده نه در شورای مرکزی، نه در ستاد و نه در کمیته اقتصادی این ائتلاف عضو نبوده ام فقط دوستان بنابر تشخیص خودشان من را در لیست قرار داده اند؛ البته هنوز هیچ چیز معلوم نیست با این وجود اگه در نهایت من لیست نهایی را قبول داشتم در آن می‌مانم در غیر این صورت عذرخواهی می‌کنم و از آن خارج می‌شوم.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی سهمیه بندی بنزین نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم بخشی از نمایندگان رهبر معظم انقلاب انتخابات فردی قرار بگیرد شرایط جنگی ثبت اموال رد صلاحیت سران قوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند

روزنامه فرهیختگان در مطلبی از کمرنگ شدن فضای انتخاباتی گلایه کرد.

این روزنامه نوشت: درک این موضوع که فضای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اصلا رنگ و بویی از حال و هوای انتخاباتی ندارد، چندان نیاز به استناد به نظرسنجی‌ها و پرسش از مردم ندارد.

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آن‌ها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.

کاسبان کاهش مشارکت

خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت وعدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

دیگر خبرها

  • رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران / آخرین اقدامات انجام شده برای مسکن کارگری
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم